
Silkeblødt vand i dit hjem
Vand er så essentiel en del af vores daglige liv, at vi knap nok tænker over, hvor meget vi bruger det. Men kalkaflejringer kan til gengæld være frustrerende og efterlade mærker på vores apparater og pletter på vores tøj og opvask. Det kræver hyppigere rengøring og produkter, der kan fjerne kalken igen, men der er også en anden løsning: et blødgøringsanlæg fra BWT.Og hvorfor er BWT anlægget så værd at investere i? Læs mere om fordelene ved et BWT blødgøringsanlæg, omkostninger til køb, valg af det rigtige anlæg, installation og vedligeholdelse.
Et BWT blødgøringsanlæg filtrerer vandet, allerede inden det kommer ud af hanen og der vil ikke længere være kalkrander på blandingsbatteriet, i vasken eller i kaffemaskinen.
BWT anlæg, en sikring mod vandskader
Et par glade BWT kunder er Rikke og Rasmus, som har et BWT Perla anlæg i deres hjem. Udover at filtrere vandet, så det er fri for kalk, har anlægget også små trådløse vandalarmer, som placeres ved f.eks. vaskemaskinen. Alarmerne registrerer, hvis der kommer vandskade, og lukker automatisk for vandtilførslen.
“Hvis der nu løber vand ud af vaskemaskinen, vil den trådløse sensor sende en besked til Perla’en, som så lukker for vandtilførslen,” forklarer Rasmus. Det illustrerer, hvordan et blødgøringsanlæg kan gøre en forskel i dit hjem ikke kun på vandkvaliteten, men også som en ekstra sikring i hjemmet. Helt konkret betyder det også, at parret sparer penge på deres hustandsforsikring og kan minimere eventuelle vandskader. Læs mere om Rikke og Rasmus og hvordan de har fået mere tid til familien, efter at have installeret et blødgøringsanlæg fra BWT.
Hvad koster et BWT anlæg?
Prisen for et BWT blødgøringsanlæg ligger mellem 9.000 kr. for en husstand med fire personer og 31.000 kr. for et anlæg til en ejendom med op til otte lejligheder. Når anlægget er installeret, skal du tilføje salttabletter fra tid til anden (anlægget giver selv besked, når det er tid) og afhængig af anlægstype gennemføres en hygiejnisk rens enten hver 6. eller hver 12. måned.
Sådan vælger du det rigtige blødgøringsanlæg til dit hjem
Ionbytter, regeneration, klorcelle og bakterietest – det lyder teknisk, og det er det måske også, men det er alle faktorer du skal være opmærksom på, når du køber dit blødgøringsanlæg. Følg punkterne herunder, så er det nemt at navigere i, og du får uden besvær valgt det rigtige anlæg til dit hjem.
Størrelsen på dit hjem og dit forbrug – For at sikre, god hygiejne i dit blødgøringsanlæg, er det vigtigt, at du køber et anlæg, som er tilpasset jeres forbrug. Især ionbytterens størrelse skal du holde øje med. Her er vores anbefaling:

Holder dit blødgøringsanlæg ferie, når du er væk? – For at sikre, at dit blødgøringsanlæg kan bruges til drikkevand, skal anlægget selv sørge for, at der ikke dannes bakterier, når det ikke er i brug. I praksis betyder det, at anlægget skal regenerere efter 72 timer uden brug. Stillestående vand kan danne bakterier, og det skal anlægget modvirke. Kig efter den funktion på dit kommende blødgøringsanlæg - så du sikrer sundt vand i vandrørene.
Klorcelle og bakterietest – En klorcelle er et forsvar mod bakterier. Klorcellen sørger for at rengøre ionbytteren, når blødgøringsanlægget regenererer. En klorcelle bruger strøm - et anlæg uden strømtilslutning har derfor typisk ingen klorcelle. Sørg for at dit kommende blødgøringsanlæg har gennemgået bakteriologiske test. På den måde er du sikret et anlæg, som er skabt til at modstå bakterier.
Hvilket blødgøringsanlæg skal jeg vælge?
Når du har besluttet dig for at investere i et blødgøringsanlæg, er det vigtigt at vælge det rigtige anlæg, der passer til dine specifikke behov og boligforhold. Sørg for at undgå stillestående vand og bakterier, ved at vælge et anlæg, der aktivt modvirker bakterier og selv regenererer, når det ikke er i brug.

Perla One – Smart løsning til de mindre husstande
Perla One kan, på trods af sin kompakte størrelse, levere blødgjort vand til en husstand på op til fem personer. Anlægget regenerer automatisk om natten, og kan levere op til 26 liter kalkfrit vand i minuttet.
Samtidig er Perla One et SMART produkt, som du kobler til dit WIFI og styrer via en app. Her kan du også holde øje med, hvornår det er tid til nye salttabletter og rengøring.
En anden løsning til de mindre husstande er AQA Basic, som anbefales til husstande på op til fire personer. Anlægget er egnet til et mindre vandforbrug og har et kompakt design, der passer ind i et underskab.
Endnu et alternativ til de mindre husstande er AQA Life. Anlægget anbefales til familier med op til seks personer, som bruger vand flere steder ad gangen. Anlægget fylder lidt mere end AQA basic.
Har I et lidt større vandforbrug eller er lidt flere i parcelhuset? Så kan I vælge et BWT-Perla-anlæg til villaen, der kan levere op til 53 liter vand i minuttet.
Installation og vedligeholdelse af dit BWT blødgøringsanlæg
Når du har valgt det rigtige BWT anlæg, er næste skridt installationen. Dit blødgøringsanlæg skal installeres af en autoriseret VVS’er for at sikre, at det fungerer korrekt og virker med det samme. Vedligeholdelse af dit anlæg er simpelt. Dit BWT blødgøringsanlæg giver selv besked, når det er tid til at tilføje salt og afhængig af anlægstype gennemføres en hygiejnisk rens enten hver 6. eller hver 12. måned. Hvis du sørger for vedligeholdelse, vil dit anlæg fungere optimalt og levere kalkfrit vand til dit hjem i mange år fremover.
Køb dit BWT Blødgøringsanlæg hos CompletVVS.dk
Nyd godt af blødere tøj, mindre forbrug af vaske- og rengøringsmidler og et kalkfrit badeværelse ved at installere et blødgøringsanlæg i dit hjem. Det sikrer dig blødt kalkfrit vand. Hos CompletVVS kan du se nærmere på de forskellige modeller og købe både tilbehør og rengøringsprodukter til dit anlæg. Hvis du er i tvivl om noget, er vores kundeservice altid klar til at hjælpe dig.